Komentarze   

# Ania 2015-02-27 22:41
Właśnie minął rok jak uczęszczam na jogę. Przyszłam bo miałam skierowanie na kolejny zabieg usunięcia torbieli, nie chcialam znowu "iść pod nóż", postanowiłam, że spróbuję poćwiczyć przez rok i zobaczę jaki będzie skutek. Efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania: Jestem zdrowa, po torbielach nie ma ani śladu.
A to jeszcze nie wszystko. Moje ciało jest teraz bardziej elastyczne i sprężyste, kręgoslup wygina się we wlaściwy łuk. Stawy też mi coraz mniej dokuczają, jednym słowem ciało wraca do zdrowia.
A dusza? Przyszłam zagubiona i przygnębiona, nie miałam ochoty na towarzystwo innych. Byłam cicha i zamknięta w sobie, wiecznie smutna. Z czasem zaczęłam dostrzegać w życiu to, co najważniejsze, poczułam głęboką harmonię duszy z ciałem, odkryłam swoje "wewnętrzne ja", zrozumiałam jak podejmować właściwe decyzje, zobaczyłam, że można czerpać radość z kontaktów z ludźmi, zaczęłam się wreszcie uśmiechać. Choć jeszcze dużo pracy przede mną to jestem na właściwej drodze.
Odpowiedz
# Małgosia 2015-03-07 19:20
Co dały mi zajęcia jogi?:
– osiągnęłam większy spokój wewnętrzny, równowagę i harmonię duszy i ciała.
- mam więcej tolerancji dla innych ludzi,
- przeżywanie chwili obecnej daje mi radość życia, poczucie spokoju,
– po raz pierwszy od czasu wypadku samochodowego pozwoliłam przechylić się w tył partnerowi w tańcu. Moja głowa była prawie na ziemi. To jakiś cud. Dodam, że przez dwa lata po wypadku w ogóle nie tańczyłam.
- rozluźniły mi się mięśnie pleców – do tej pory żaden masażysta i rehabilitacja nie były w stanie mi pomóc.
- miałam przykurcz mięśnia w prawej nodze, bolące biodro i bolący pośladek – nie ma po nim śladu.
- mogę odwracać szyją w prawą i lewą stronę – od czasu wypadku było to niemożliwe.
- zniknęły (znacznie) drętwienia dłoni podczas snu, spowodowane uciskiem na rdzeń kręgosłupa.
- mam lepszą pamięć i koncentrację.
- mam więcej siły i mogę krócej spać.
Odpowiedz
# Marek 2015-03-07 19:27
Będąc w odwiedzinach u swojej rodziny po przylocie na urlop do Polski z Hiszpanii wybrałem się na zajęcia jogi prowadzone przez ośrodek Szagal w Łomży.
Na jogę chodzę też w Hiszpanii w miejscowości Segovia i chcę napisać, że zajęcia jogi w Łomży są zupełnie inne, bogatsze ruchowo, urozmaicone prowadzone inaczej z większą ilością asan.
Zazdroszczę :-) wam takiej jogi.
Marek z Segovia.
Odpowiedz
# Iva i Tomek 2015-03-12 07:19
Z początkiem września 2013 roku udało nam się zaprzestać palenia papierosów. Dokonaliśmy tej sztuki głównie dzięki Twojej metodzie Wojtku :D za co jesteśmy Ci bardzo wdzięczni. Jesteśmy przekonani że to właśnie dzięki Twojej metodzie tak się stało ponieważ wcześniej wielokrotnie próbowaliśmy skończyć z nałogiem palenia tytoniu i zawsze kończyło się to niepowodzeniem. Od momentu naszego spotkania we wrześniu 2013 roku nie mamy chęci do zapalenia papierosa i nie palimy! Jest to dla nas tym większy powód do zadowolenia gdyż byliśmy nałogowymi palaczami, palącymi ponad 20 papierosów dziennie (każde z nas).
Dziękujemy!
Pozdrawiamy,
Iva i Tomek
Odpowiedz
# aneta 2015-03-12 09:51
JOGA jest to MOJA DROGA do odnalezienia siebie (prawdy o sobie samej), poznania siebie, do bycia lepszym człowiekiem.
Ktoś mądry kiedyś powiedział: Zwyciężysz siebie, zwyciężysz cały świat.
Joga pozwala mi wejrzeć w siebie, przyglądać się sobie, mieć dystans do siebie, śmiać się z siebie i nie traktować siebie aż tak serio :-) . Teraz wiem, że poznając i rozumiejąc siebie, bardziej rozumiem i akceptuję ludzi takimi jacy są. Pozwalam sobie i innym na popełnianie błędów. Bez osądzania, co oczywiście nie jest proste.
Znalazłam wreszcie swój wew. spokój, radość i zadowolenie, które łatwo mi jest już przywołać. Radość i zadowolenie to jedno z nakazów jogi (Santosha). Jest to przecież tak ważne dla każdego człowieka!
Co jeszcze? Oczywiście jestem zdrowa, kłopoty z trawieniem zniknęły, mam coraz bardziej elastyczny kręgosłup, po wypadku sam. doszłam do siebie zadziwiająco szybko.
I ważne jest to, że LUBIĘ SIEBIE :lol:
Om shanti
aneta wałkuska (dznana)
Odpowiedz
# Irena 2015-03-14 12:45
Polecam wszystkim ten ośrodek. Zajęcia prowadzone są przez prawdziwych profesjonalistów. Bardzo pomogli mi w najtrudniejszych chwilach mojego życia. Ogromnie dziękuję Wojtkowi, który potrafi wyprowadzić człowieka z najtrudniejszego zakrętu. Cieszę się że zaczęło o tym ośrodku być głośno.
Pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
Odpowiedz
# Bartek 2015-03-16 11:24
Niedzielne spotkanie z Panem Romanem Nachtem to wspaniale spędzony czas. Mnóstwo ciekawych informacji, spojrzenie na świat z zupełnie innej perspektywy.
Porcja wiedzy o holopatii, metodzie leczenia otwiera oczy widzom i pokazuje nowe możliwości poprawy zdrowia.
Jak tylko będzie możliwość - wezmę udział w kolejnym spotkaniu z Panem Romanem.
Serdecznie polecam.
Odpowiedz
# Agnieszka 2015-03-22 21:07
Polecam wszystkim te zajęcia, a przede wszystkim osobom takim jak ja, około 38 lat, z bolącym kręgosłupem, prowadzącym siedzący tryb życia. Szczególnie jeśli niekoniecznie widzicie siebie skaczących na stepach i aerobikach. :lol: Te ćwiczenia poprawiają samopoczucie, rozciągają, bóle z czasem ustępują.
Odpowiedz
# Kinga 2015-04-02 20:45
Zajęcia z Panem Romanem Nachtem, które odbyły się dwa tygodnie temu były ciekawym doświadczeniem. Otworzyły mi oczy na rzeczy, z których nie zdawałam sobie sprawy.
Cudownym pomysłem okazała się wspólna joga w większym gronie, a także relaks przy dźwiękach mis.
Mam nadzieję, że jeszcze będę mogła uczestniczyć w podobnym wydarzeniu :)
Odpowiedz
# Ewa 2015-09-07 08:55
Joga daje mi dużo pozytywnej energii. Jest to świetny czas spędzony na dążeniu do pokonywania własnych słabości. Pozwala oderwać się od codzienności:) polecam każdemu, by chociaż spróbować:)
Odpowiedz
# OPINIECarmelo 2017-10-19 20:25
El español ha sido una lengua abierta. Si ha sido con foto mejor.



Feel free to surf to my website :: credito inmediato
la caixa: http://www.purevolume.com/listeners/prestamoseneldia39/posts/6487196/Prestamos+en+24+horas+sin+aval%2C+como+funcionan
Odpowiedz
# OPINIEMaryanne 2017-10-19 21:23
- Envío inmediato nacional internacional.

Also viit my page: prestamos en efectivo
inmediatos df: http://sites.google.com/site/coravenwebsite/
Odpowiedz
# OPINIEDeloras 2017-10-19 22:15
Good site! I truly love how it is simple on my eeyes and the
data are well written. I'm wondering how I could be notified whn a new post has been made.

I have subscribed to your RSS which must do the trick!
Have a nice day!

Here iss my page; wedding planning books (Sam: http://sysponto.com.br/jogos/index.php?task=profile&id=64267)
Odpowiedz
# OPINIEWyatt 2017-10-20 17:52
Yay google is my king helped me to find this
outstanding web site!

Feel free to surf to my web site; wedding planners suggest: http://www.getjealous.com/joe0dodson6/journal/5751874/wedding-planning-guide-part-1.html
Odpowiedz
# OPINIEBernardo 2017-10-20 17:58
Naturales de excelencia para el bienestar.

My page; prestamos personales santander consumer: http://wallinside.com/post-61316577-gestoria-administrativa-pagina-12.html
Odpowiedz
# OPINIEWilliemae 2017-10-29 00:30
Always do not forget that cut of diamond means shape and quality.
In the tip she'llhold the perfect ring to be with her
taste and you'll be the hero with the show. But unfortunately collection provided by online jewelry
stores don't impress you, try searching the ring on other stores offering special discounted offer within the buying of diamond
rings.

Visit my homepage wedding planning jobs northern ireland (Pearl: http://www.yuegui.biz/blogs/entry/Lies-You-ve-Been-Told-About-Hummers-Rental)
Odpowiedz

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież